vrijdag, december 09, 2005

Pien: slim hoor!

De eerste tests met Pien zijn naar tevredenheid verlopen. Zoals met alle nieuwe technieken was het ook hier even zoeken naar de juiste instellingen en verbindingen. Tijdens de test werd duidelijk dat er, natuurlijk niet geheel onverwacht, nog wat verbeteringen nodig zijn om uiteindelijk geheel "peroneelsvrij" te kunnen werken. Met name de oude i-codelabels in combinatie met de grote prentenboeken geven af en toe problemen bij het lezen. Dat valt natuurlijk op te lossen. Verder blijkt dat een aantal boeken een verkeerde plaatsingscode hebben waardoor ze op de verkeerde plank terecht komen. En zo zijn er nog een paar kleine dingetjes.
Maar wat zeker zo belangrijk was tijdens de test: het publiek! De test vindt plaats in ons jeugsfiliaal, dus zowel volwassenen(=ouders) als kinderen hebben gebruik gemaakt van Pien. En iedereen was erg enthousiast. De reacties waren verwonderd en verbaasd. Het gebruiksgemak van Pien was voor de testgebruikers duidelijk. Een jong lenertje vond Pien "erg slim hoor".
Al met al moet ik zeggen dat ik zelf ook redelijk tevreden ben. We gaan vrolijk verder met testen en ik ga er vanuit dat alle problemen worden opgelost (met partners als Nedap en HKA kan dat ook niet anders ;-)).
Dus Pien....wordt vervolgd!

3 Comments:

At december 20, 2005 3:53 p.m., Anonymous Anoniem said...

Goed om te lezen dat alles op de goede weg is. Ik blijf erbij dat dit de juiste weg is. De moderne bibliotheek moet hier zeker mee doorgaan. Btw een knap staaltje techniek van die jongens uit Groenlo hoor. Ik zie andere ook wel eens "klungelen" met rfid spulletjes (en daar zitten heus ook grote namen tussen ... iets met een 3 geloof ik ....) en dat is echt huilen met de pet op. Wat ik bij jullie zag is vergeleken met andere fenomenaal ! Keep up the good work !

 
At december 23, 2005 8:48 a.m., Anonymous Anoniem said...

is dit niet een beetje flauwe opmerking over 3M ??
Is "anonymous" wellicht werknemer bij Nedap ?

 
At december 23, 2005 7:23 p.m., Anonymous Anoniem said...

Als 3M knoeit met RFID is het voor bibliotheken belangrijk dat dat geweten is. De investering is gigantisch en veel bibliotheken zien RFID als een soort digitale Heiland.
Kritisch en relativerend omgaan met nieuwe technologie is nodig en van informatieprofessionals mag je verwachten dat ze verder kijken dan het 'wow'-effect en zich niet door de verkooppraatjes van 3M of wie dan ook in de luren laten leggen.

De installatie van 3M-RFID in Vlaamse bibliotheken is zeker niet probleemloos verlopen, en het is afwachten tot de eerste evaluatie of het systeem ook de hoge verwachtingen kan inlossen.

RFID is echter niks waard als er geen goed bibliotheekteam met kennis van zaken en hart voor de zaak aan vast zit.

 

Een reactie posten

<< Home