maandag, mei 09, 2005

Zelfservice: Farbo-regeling

Nieuwe Farbo-regeling 2005: subsidie voor arbovriendelijke middelen

De overheid wil ondernemers en non-profitorganisaties stimuleren om te investeren in arbovriendelijke arbeidsmiddelen. Daarom heeft het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de Regeling arbo-investeringen (de Farbo-regeling) in het leven geroepen. Jaarlijks stelt het ministerie een lijst samen van innovatieve, arbovriendelijke arbeidsmiddelen die de blootstelling aan fysieke belasting, lawaai of gevaarlijke stoffen verminderen. Wie een arbeidsmiddel aanschaft dat op deze lijst staat, kan een subsidie aanvragen van maximaal 10% van de aanschafkosten, tot maximaal € 25.000.

De Farbo-regeling bestond al als fiscale regeling. Omdat het belastingvoordeel niet voldoende stimulans bleek voor werkgevers en niet iedereen voor de regeling in aanmerking kwam, is de regeling omgezet naar een subsidieregeling (Farbo-regeling 2005). Het Agentschap SZW gaat deze regeling uitvoeren.

De regeling geldt in veel gevallen ook voor de aanschaf van zelfserviceapparatuur.

Klik hier voor meer informatie

2 Comments:

At juni 03, 2005 2:08 p.m., Anonymous Anoniem said...

Is het daadwerkelijk zo dat OB Doetinchem gebruik heeft gemaakt van deze regeling?

 
At juni 06, 2005 9:35 a.m., Anonymous Anoniem said...

Bibliotheek Doetinchem heeft in die tijd ook gebruikt gemaakt van de regeling en inderdaad een bedrag toegewezen gekregen (5% v.d. investeringen)

 

Een reactie posten

<< Home